ÜZGÜN KELİMELER eTWINNING PROJESİ

RESUL DOKUMACI/SAFFET ÇEBİ MTAL/TRABZON




Yakın tarihlere kadar dilimizde günlük hayatta kullandığımız ,ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş konuşmayı ve yazıyı güzelleştiren kelimeleri bulup çıkarıp yeniden gençliğimize hatırlatmak ve kazandırmak amacıyla bu yola çıkıyoruz.
Konuşmanın ahenginin kibarlığının kelime dağarcığının genişliğinin düşünce hayatlarını nasıl değiştireceğini göstermek ve geçmişlerine, kültürlerine sahip çıkarak tarihimizle bağlarını güçlendirip milli aidiyet hissini yaşayacaklarına inanıyoruz.
Okulumuzda bulunan Suriyeli ve Iraklı öğrencilerimizede eski kelimelerimizde çoğunlukla bulunan arapça kökenli kelimeleri duyup bu kelimelerin Türkçeleştiğini kavratarak ve Türkçeyle aralarında bağ kurmalarını sağlamak yoluyla okula,şehre ve ülkeye entegrasyonlarına destek olacağımızı düşünüyoruz.
Bu kazanımları sağlarken aynı zamanda öğrencilerimizi modern eğitim teknolojisiyle tanıştırmak ve çalışmalarında çeşitli web 2.0 araçlarını kullandırarak öğrenmelerini sağlayıp teknolojiyi doğru kullanmalarını ve dijital vatandaşlığa adım atmalarını istiyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar